VIP-клієнтами банків дедалі частіше стають представники «другого покоління»

Водночас попит на послуги з успадкування бізнесу в Україні ще не з’явився.

Таку точку зору висловив заступник голови правління банку «Кліринговий дім» Микола Онищенко в інтерв’ю в проєкті «50 провідних банків України – 2020».

«Поки я не бачу передумов для проривів у сегменті private banking – ані в технологіях, ані в обслуговуванні. Банки дуже консервативні, а напрям private banking ще більш консервативний. Якщо говорити про тенденції, то зараз частіше серед клієнтів ми зустрічаємо «друге покоління». Якщо раніше діти долучалися до бізнесу батьків десь до 30 років, то тепер в 18-19 років ми бачимо часткове залучення до бізнесу, а до 26-28 років – повноправну участь», – розповів банкір.

За словами Миколи Онищенка, дедалі частіше банки стикаються з тим, що діти відкривають свій власний бізнес, який виріс з їхніх захоплень: дизайнерське ательє, архітектурне бюро, магазин, невелике виробництво, оптову торгівлю. «Ось такий малий бізнес категорії VIP. Наші менеджери допомагають вирішити всі організаційні та фінансові питання», – зазначив Микола Онищенко.

При цьому на Заході зростає попит на послуги з успадкування бізнесу. «В Україні поки таких запитів одиниці. Гадаю, інтерес з’явиться через кілька років», – вважає він.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *