Віце-прем'єр Казахстану заявив: не всі санкції проти росії будуть підтримані

Віце-прем’єр Казахстану заявив: не всі санкції проти росії будуть підтримані

Високопосадовець заявив, що Казахстан не буде сліпо слідувати санкціям проти рф. Країна тепер намагатиметься захистити власні економічні інтереси. Про це повідомляє Bloomberg.

Казахстан проводить нову лінію у застосуванні санкцій проти росії, пообіцявши поставити власні економічні інтереси на перше місце, оскільки він також поглиблює торговельні зв’язки з країнами від Ірану до Китаю. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «BIN».

За словами Серіка Жумангаріна, віце-прем’єр-міністра Казахстану, міністра торгівлі та інтеграції, центральноазіатська країна не буде сліпо слідувати санкціям, якщо вони зачіпають національні компанії, які є основними роботодавцями у своїх регіонах.

Це різка зміна риторики, яка відображає маневри Казахстану – найбільшої у світі країни, що не має виходу до моря, – у пошуках доступу до світових ринків для експорту сировинних товарів і сільськогосподарської продукції.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Повідомляється, що виклики лише посилюються, оскільки сусідні економіки росії та Ірану стають найбільш санкціонованими у світі, а Казахстан перебуває під пильною увагою Заходу за сприяння у постачанні товарів, щодо яких діють обмеження.

Проте у повідомленні додають, що у дотриманні Казахстаном санкцій можуть бути винятки, Жумангарін дав зрозуміти, що Казахстан все одно продовжуватиме дотримуватися правил, оскільки не витримає, якщо потрапить під санкції.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *