Вкладники банку «Аркада» вже отримали понад 70 млн грн

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виплатив вкладникам неплатоспроможного банку «Аркада» вже понад 70 млн грн.

«Фонд гарантування продовжує виплачувати кошти вкладникам АТ АКБ «Аркада» за договорами банківського вкладу незалежно від дати їх закінчення та за договорами банківського рахунку у межах гарантованої суми 200 тис. грн», – повідомляє ФГВФО.

Станом на 7 жовтня 2020 року загальна сума коштів, отриманих вкладниками цього банку, перевищила 70 млн грн.

Виплата коштів здійснюється відповідно до загального реєстру – переліку вкладників банку «Аркада», які мають право на відшкодування за вкладами до 200 тис. грн. Згідно з ним Фонд має виплатити власникам 4,6 тис. рахунків кошти на загальну суму близько 257 млн грн.

Вимоги вкладників понад гарантовану суму та інших кредиторів банку приймаються з 1 до 30 жовтня цього року включно. Для цього необхідно направити письмову заяву кредитора, зразок якої розміщений на сайті ФГВФО в розділі «Кредиторам». Також подати свої кредиторські вимоги можна безпосередньо в банку.

Відшкодування коштів вкладникам неплатоспроможного банку здійснюються через відділення банків-агентів Фонду: Ощадбанку, ПриватБанку, Правекс Банку, Альфа-Банку, Кредобанку, Укргазбанку, ПУМБ, ТАСкомбанку, банку «Південний», Універсалбанку, Ідея Банку.

Фонд гарантування також звернувся до Кабінету міністрів та ПрАТ «ХК «Київміськбуд» із запитом щодо призначення нового уповноваженого банку з управління активами двох пенсійних та одного дитячого фондів банку «Аркада», який здійснював довірче управління коштами їх учасників.

Згідно з законодавством відшкодування коштів, переданих банку в довірче управління, не гарантується, тому Фонд у межах своїх повноважень вживає усіх заходів для призначення нового уповноваженого банку з управління активами пенсійних та дитячого фондів неплатоспроможного банку.

25 серпня НБУ визнав банк «Аркада» неплатоспроможним через зменшення нормативів капіталу на 50 і більше відсотків від мінімально встановленого рівня.

26 серпня Фонд гарантування запровадив тимчасову адміністрацію в банку «Аркада» та розпочав процедуру виведення його з ринку.

ФГВФО також виставив банк «Аркада» на продаж. Проте відкритий конкурс з продажу банку інвестору не відбувся через відсутність учасників.

11 вересня ФГВФО розпочав виплати коштів вкладникам банку «Аркада» за договорами банківського вкладу, строк дії яких закінчився до 25 серпня 2020 року включно та за договорами банківського рахунку (поточні рахунки).

З 29 вересня Фонд гарантування здійснює відшкодування коштів вкладникам неплатоспроможного АКБ «Аркада» за договорами банківського вкладу незалежно від дати їх закінчення.

24 вересня Нацбанк ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку «Аркада».

25 вересня Фонд розпочав процедуру ліквідації банку «Аркада», яка триватиме з 25 вересня 2020 року до 24 вересня 2023 року включно.

4 вересня суд арештував президента банку «Аркада» на 2 місяці з альтернативою внесення застави в 21 млн грн.

Станом на 1 червня 2020 року президентом і власником 74,8% акцій банку «Аркада» є Костянтин Паливода.

Слідство встановило, що в червні 2018 року Паливода на посаді голови правління банку «Аркада» разом зі спільниками привласнив 50 млн грн із фондів фінансування будівництва житлових комплексів «Еврика» та «Патріотика», управителем яких є банк.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *