Влада розробила механізм стягнення заморожених активів рф

Офіс президента спільно з Міністерством юстиції розробив механізм стягнення заблокованих коштів росії у рахунок компенсацій.

Про це повідомив заступник голови Офісу президента Андрій Смирнов.

За його словами, для цього є одразу кілька напрацьованих планів.

«Основний з них – підписання міжнародного договору, який передбачатиме зняття імунітету з коштів російської федерації і направлення їх постраждалим громадянам і юридичним особам, а також на відновлення інфраструктури», – наголосив він.

Інший варіант – це прийняття відповідного закону у кожній юрисдикції, де кошти були заморожені. У окремих країнах такі законопроєкти уже зареєстровані, зазначив посадовець. Він також повідомив, що перемови щодо зазначеного питання із міжнародними партнерами триватимуть цього тижня.

Нагадаємо, щойнайменше 600 млрд необхідно Україні для відбудови економіки. Таку суму озвучив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль міжнародним партнерам на Spring Meetings 2022, які спільно проводять Світовий банк та Міжнародний валютний фонд.

Задокументовані збитки інфраструктури сягають $84,8 млрд або майже 2,5 трлн грн. А загальні втрати економіки, понесені в ході війни, включаючи зниження ВВП, припинення інвестицій, відтік робочої сили, додаткові витрати на оборону і соціальну підтримку, складають $564-600 млрд.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *