Влітку вкладники можуть не дочекатися депозитних бонусів

Нестандартна ситуація через коронавірусний карантин може позбавити банки потреби підвищувати ставки влітку, коли багато клієнтів витрачають заощадження на щорічну відпустку

Про це заявили банкіри під час круглого столу «Карантинні інвестиції: яким буде ринок депозитів до кінця 2020 року?».

«Влітку спостерігається пікове завершення термінів вкладів у гривні, пік припадає на липень. Ми його спостерігаємо щороку. Якщо він відбудеться, то ми будемо пропонувати вигідні умови клієнтам, щоб вони перерозмістили вклади і залишилися з нами. Але чи буде цього року така ж сезонність?» – розмірковує заступник голови правління Банку Форвард Андрій Прусов.

Саме влітку завершаться тримісячні депозити, які клієнти розміщували в період весняного карантину, тому банкам треба буде переконати клієнтів знову розмістити кошти на довгий термін.

«У банків, які в березні сконцентрувалися на депозитах на короткий термін, в липні буде навантаження вище, щоб утримати цих клієнтів. Але глобально ми від літа нічого не очікуємо, – говорить голова правління Ідея Банку Михайло Власенко. – Липень і серпень пройдуть рівно. Дай боже, щоб відновилася споживча активність. І потім, я гадаю, ми будемо більш активними з точки зору залучення коштів населення».

За словами начальника департаменту роздрібного бізнесу банку «Глобус» Дмитра Замотаєва, його банк традиційно активізується на ринку депозитів після відпусток – «у другій половині серпня, коли починається сплеск ділової активності».

«Цього року відбудеться зсув. Коли карантин буде знято, як очікуємо – наприкінці червня, то активізація з кінця серпня зрушиться на середину – кінець липня. Але говорити, що ми влітку запропонуємо клієнтам нові бонуси, поки не можемо», – зазначив Дмитро Замотаєв.

Все залежатиме від ситуації в економіці, банківській системі, від ймовірності другої хвилі коронавірусного карантину восени. «Будемо говорити про підвищення ставок під Новий рік, коли повернемося до традиційного кредитування і ділової активності», – спрогнозувала директор з ринків капіталу Альфа-Банку Тетяна Попович.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *