Vodafone Україна викупив перші 10% випуску євробондів на $500 млн

Оператор мобільного зв’язку Vodafone Україна, який входить в NEQSOL Holding, викупив перші 10% випуску єврооблігацій обсягом $500 млн із погашенням у 2025 році.

Компанія Vodafone Україна, яка є частиною NEQSOL Holding, вперше випустила єврооблігації обсягом $500 млн у лютому 2020 року, нагададали в пресслужбі холдингу.

Євробонди були розміщені із прибутковістю 6,2% і терміном погашення до 11 лютого 2025 року. Емітентом цінних паперів виступила VFU Funding PLC з метою подальшого фінансування Vodafone Україна.

J.P. Morgan виступив у ролі провідного глобального координатора та спільного організатора випуску цінних паперів, а Raiffeisen Bank International – у ролі спільного організатора і спільного лід-менеджера випуску цінних паперів.

NEQSOL Holding ініціював випуск облігацій за правилами європейських регуляторів компанією Vodafone Україна і застосував «фінансування викупу» (leverage buyout). Цей фінансовий інструмент поширений у міжнародній практиці злиттів і поглинань, проте в Україні за останнє десятиліття угода з придбанням Vodafone Україна стала першою з використанням такої схеми фінансування.

Завдяки динамічному розвитку Vodafone Україна та хорошим фінансовим результатам NEQSOL Holding ухвалив рішення почати викуп облігацій з випередженням на 4,5 роки. На сьогодні вже викуплено перші 10%.

«Після тривалого «затишшя» на ринку M&A (внаслідок двох фінансових криз) холдинг здійснив велику міжнародну угоду і застосував ефективний фінансовий підхід зі світової практики. Ми можемо з упевненістю сказати, що інвестиція в Vodafone Україна стала дуже успішною і перспективною. Vodafone Україна стабільно розвивається і своїм досвідом у сфері телекомунікацій примножує експертизу всього холдингу», – зазначив регіональний директор NEQSOL Holding Україна, член ради директорів Vodafone Україна Володимир Лавренчук.

Під стратегічним управлінням NEQSOL Holding компанія Vodafone Україна продовжила планові інвестиції (у першу чергу – у розширення покриття мережі 4G), при цьому, крім дострокового викупу єврооблігацій, здійснила виплату дивідендів акціонерам.

За результатами II кварталу 2021 року, виручка Vodafone Україна зросла на 19%, а чистий прибуток – на 20% у порівнянні з аналогічним періодом торік.

У 2020 році Vodafone Україна також продемонстрував двозначне зростання, збільшивши дохід на 14% порівняно до попереднього року. Абонентська база залишається стабільною, послугами Vodafone користуються 19 млн клієнтів.

Діяльність групи компаній NEQSOL Holding охоплює нафтогазову, телекомунікаційну, високотехнологічну та будівельну галузі. Група компаній веде діяльність у таких країнах, як Велика Британія, США, Туреччина, Азербайджан, Казахстан, ОАЕ тощо.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *