Волкер не виключає нову військову агресію Росії проти України

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер вважає, що Росії потрібен привід для агресії в Україні.

Про це він заявив в інтерв`ю програмі ТСН.Тиждень, пише “Українська правда”.

За словами Волкера, раніше США вважали малоймовірним, щоб Росія наважилася на широкомасштабну агресію в Україні.

“Але тут стався інцидент, коли Росія атакувала українські кораблі кілька тижнів тому. І тепер, я думаю, ми маємо розглядати реалістичну ймовірність того, що Росія розпочне нову агресію. І ми маємо зробити все можливе, аби справа не дійшла до цього. Маємо зробити все, аби запобігти цій агресії та стримати її”, – сказав спецпредставник США.

Водночас він висловив занепокоєння щодо заяв РФ, згідно з якими Україна планує провокації та збирається застосувати хімічну зброю.

“Таке дезінформування непокоїть, тому що для Росії потрібен привід для агресії. Хотілося б думати, це робиться для того, аби відвернути увагу від агресії проти українських кораблів у Чорному морі. Але ми маємо бути дуже пильними, маємо стежити за ситуацією та в ідеалі – уникнути подальшої ескалації та агресії”, – заявив Волкер.

17 грудня глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Україна в останній декаді грудня нібито готує провокацію на кордоні з Кримом, і що відповідь на це буде “мало не покажеться”.

Секретар ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов назвав таку Лаврова “бредом седого мерина”.

13 грудня представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Україна нібито готує збройну провокацію на Донбасі для наступу на маріупольському напрямку з виходом до кордону з Росією.

5 грудня Захарова сказала, що Україна нібито перекидає війська до лінії розмежування на Донбасі і готує провокації із застосуванням хімічної зброї.

25 листопада в районі Керченської протоки російські прикордонники обстріляли українські військові судна й захопили два малих броньованих артилерійських катери “Бердянськ” і “Нікополь” та рейдовий буксир “Яни Капу”, разом із 24 моряками. 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *