Вперше Львів став мішенню шахедів, Київ зазнав десятої атаки цього травня, у Кривому Розі є поранені

Вперше Львів став мішенню шахедів, Київ зазнав десятої атаки цього травня, у Кривому Розі є поранені

У ніч на п’ятницю, 19 травня, росіяни вчергове атакували Україну, повідомили військові. Вже вдесяте за травень росіяни атакували Київ, а до Львова вперше долетіли “шахеди”. Є руйнування та поранені у Кривому Розі.

Цього разу з північного та південно-східного напрямків випустили ударні дрони Shahed-136/131 та крилаті ракети “Калібр” з кораблів у Чорному морі. Як повідомили у Повітряних Силах, росіяни запустили 22 “Шахедів” (збили 16) та 6 “Калібрів” (збили три). Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «BBC».

Очільник київської міської військової адміністрації Сергій Попко повідомив, що у ніч проти 19 травня росіяни запустили по столиці “шахеди” у кілька хвиль з короткими інтервалами між атаками. Усі цілі над Києвом збиті, повідомили у КМВА.

Частина шахедів долетіли і до Львівщини, заявив очільник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

“Те, що можу повідомити станом на цю годину. Між 4 та 5 годинами ранку Львівську область атакували “шахеди”. Спрацювали сили й засоби нашої ППО. Постраждалих немає”, – зазначив очільник області.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Львів’яни вночі в соцмережах також повідомляли про вибух. Міський голова Львова Андрій Садовий підтвердив, що “вибух було чути у Львові близько 4 години”.

“За попередньою інформацією, ціллю був обʼєкт критичної інфраструктури міста, атакували шахедами”, – повідомив він. За даними Садового, постраждалих немає. Він не уточнив, чи шахеди влучили в об’єкт, чи їх збили.

Внаслідок нічного удару росіян по Кривому Рогу Дніпропетровської області пошкоджень зазнали приміщення приватного промислового підприємства та адміністративна будівля, дві людини отримали поранення.

Вперше Львів став мішенню шахедів, Київ зазнав десятої атаки цього травня, у Кривому Розі є поранені

Наслідки удару по Кривому Рогу

“Є суттєві руйнування цехів, знищене обладнання. Одразу кілька будівель зайнялися. В одній з них рятувальники досі приборкують вогонь”, – написав у телеграмі очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *