Вплив зменшення овочевого імпорту на ціни: пояснення від Мінагро

Вплив зменшення овочевого імпорту на ціни: пояснення від Мінагро

У попередні роки Україна багато імпортувала цієї продукції, тому її вартість залежала від обмінного курсу та логістичних ризиків. В Міністерстві агрополітики очікують зниження цін на овочі навесні.

Окрім сезонного фактора цьому має додатково посприяти ефект від грантової програми для тепличників. Про це розповів в ефірі інформаційного телемарафону заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «УНІАН».

“Цього року гранти активно видавались. Відповідно теплиці будувались та будуються. І з весни повинна бути перша продукція. Звісно, що це вплине позитивно і трішки знівелює різкі цінові перепади між сезонною і тепличною продукцією”, – запевнив посадовець.

Він зазначив, що у попередні роки Україна в значній мірі імпортувала тепличні овочі, тому їхня вартість залежала від обмінного курсу та логістичних ризиків.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

“Тепер продукт не буде так залежати від перетину кордону та валютних ризиків, буде ближчим до споживача. Що повинно вплинути на зменшення середньозваженої ціни тепличних овочів”, – прогнозує Висоцький.

Грантова підтримка для садівників та тепличників

З 1 липня 2022 року діє Урядова грантова програма, яка допомагає створити чи розвивати власний бізнес за напрямками “Своя справа”, “Свій сад”, “Своя теплиця”, “Новий рівень”.

Гранти надаються у розмірі не більше 70% вартості проекту, але не більше 10 млн гривень. Заявник має профінансувати власними або кредитними коштами не менше 30% вартості проекту. Обов’язковою умовою є працевлаштування потрібної кількості працівників. Щодо працівників у теплицях, то потрібно мати не менше 4 постійних та 10 сезонних.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *