ВРП відреагувала на повідомлення судді, у вікно кабінету якого стріляли

До Вищої ради правосуддя 21 травня 2021 року надійшло повідомлення голови Приморського районного суду міста Одеси Сергія Кічмаренка про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя.

У повідомленні зазначено, що 17 травня 2021 року голова суду, С.Кічмаренко, увійшовши до свого службового кабінету, помітив, що одне з чотирьох вікон, розташоване у безпосередній близькості до робочого столу, прострілене з невідомої зброї. Суддя С.Кічмаренко вважає, що з огляду на характер пошкодження скла траєкторія польоту кулі була спрямована чітко на нього, якби в той час він працював за робочим столом. Цю подію суддя пов’язує зі своєю службовою діяльністю, зокрема перебуванням у його провадженні низки резонансних кримінальних справ.

За вказаними обставинами 17 травня 2021 року зареєстроване кримінальне провадження за частиною першою статті 377 Кримінального кодексу України (погроза вбивством, насильством щодо судді у зв’язку з діяльністю, пов’язаною із здійсненням правосуддя).

Обставини, встановлені Вищою радою правосуддя під час перевірки повідомлення, дають підстави для висновку, що дії невідомих осіб, а саме ймовірне здійснення пострілу у вікно робочого кабінету судді в приміщені Приморського районного суду міста Одеси, які попередньо кваліфіковані правоохоронними органами за частиною першою статті 377 КК України, викликають обґрунтоване занепокоєння, у тому числі щодо безпеки судді, що створює реальну загрозу суддівській незалежності.

З огляду на зазначене ВРП вирішила звернутися до Офісу Генерального прокурора щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні, внесеному 17 травня 2021 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 377 Кримінального кодексу України, за обставинами, повідомленими головою Приморського районного суду міста Одеси С.Кічмаренком.

Також Рада звернулася до Служби судової охорони щодо невідкладного вжиття передбачених законом заходів із забезпечення особистої безпеки суддів та охорони приміщення Приморського районного суду міста Одеси.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *