ВРП відсторонила суддю Ольгу Панченко від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності

Вища рада правосуддя задовольнила клопотання Генерального прокурора Ірини Венедіктової та тимчасово відсторонила суддю Харківського окружного адміністративного суду Ольгу Панченко від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення.

Панченко О.В. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Рішенням Вищої ради правосуддя від 13 жовтня 2020 року суддя Ольга Панченко тимчасово, до 22 листопада 2020 року, була відсторонена від здійснення правосуддя в межах строку досудового розслідування у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Ухвалою суду від 15 квітня 2021 року у вказаній справі закінчено підготовче судове засідання та призначено судовий розгляд.

На стадії судового провадження строк відсторонення встановлюється до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження.

З огляду на те, що обвинувальний акт щодо судді О.Панченко перебуває на розгляді Вищого антикорупційного суду, враховуючи співмірність засад незалежності та недоторканності суддів, наслідки тимчасового відсторонення судді від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності, Вища рада правосуддя прийняла рішення відсторонити суддю Харківського окружного адміністративного суду Ольгу Панченко від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження за обвинуваченням у вчиненні вказаного кримінального правопорушення.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *