ВРУ прийняла законопроєкт про передачу повноважень до Мінекономрозвитку щодо трудових відносин

Верховна Рада України  прийняла закон щодо формування державної політики у сфері праці, трудових відносин, зайнятості населення та трудової міграції.

Уряд здійснив перерозподіл повноважень Кабінету Міністрів України щодо питань державного управління у сфері праці та зайнятості населення і призначив головним органом у системі центральних органів виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері праці, зайнятості населення, трудової міграції та трудових відносин Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Внаслідок передачі повноважень від Міністерства соціальної політики України до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, законом також приводяться законодавчі акти у відповідність до повноважень вищезазначених органів виконавчої влади.

Законом внесено зміни до таких нормативно правових актів як:

  • Кодексу законів про працю України;
  • Основ законодавства України про загальнообов’язкове державне соціальне страхування;
  • Законів України «Про центральні органи виконавчої влади», «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття», «Про зайнятість населення», «Про зовнішню трудову міграцію», «Про оплату праці», «Про охорону праці», «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» тощо.

В них замінюється центральний орган виконавчої влади з питань соціальної політики (Мінсоцполітики) на центральний орган виконавчої влади у сфері зайнятості населення та трудової міграції (Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства), а також виключено з назви «центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері трудових відносин, соціального захисту населення» слова «трудових відносин».

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *