Все більше українських заробітчан повертаються на роботу до Польщі

Аналітичний департамент агентства з працевлаштування Gremi Personal (Польща) констатує, що в Польщі знову зросла кількість українських трудових мігрантів.

Про це сказано в повідомленні агентства.

“Все більше українців повертається до Польщі для роботи. За даними Фонду соціального забезпечення Польщі, тільки в липні зареєстровано на 22 тис. іноземних трудових мігрантів більше”, — сказано в ньому.

Зазначається, що всього в реєстрі з працевлаштування перебуває 628 тис. іноземців — платників ZUS (страхових внесків), більшість яких — українці.

Власник Gremi Personal Євген Кириченко вважає, що, якщо на державному рівні в Польщі не буде діяти більш лояльна візова програма, а також не здійснюватиметься сприяння асиміляції українців, після локдауну вони все частіше будуть вибирати не Польщу, а, наприклад, Чехію та Німеччину.

Поки, на його думку, потік українців до Польщі найбільш стабільний через найбільш зручну логістику і відносно стійку економічну ситуацію в Польщі.

За даними агентства, зростає пропозиція роботи з боку польських роботодавців у логістиці, харчовому виробництві, меблевої галузі, виробництві побутової техніки та будівництві.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *