Викрито священника та залізничника, які шпигували для росії, передаючи дані про ЗСУ

Викрито священника та залізничника, які шпигували для росії, передаючи дані про ЗСУ

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури священнику УПЦ (МП) та співробітнику «Укрзалізниці» повідомлено про підозру в поширенні інформації про переміщення, рух та розташування ЗСУ (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, настоятель одного з харківських храмів, який є громадянином рф, налагодив контакт зі співробітниками російської спецслужби. Від нього отримав завдання щодо збору даних про переміщення військової техніки і особового складу українських захисників залізною дорогою по території Харківщини. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Офіс Генерального прокурора».

До протиправної діяльності настоятель храму залучив свого знайомого, який працює на «Укрзалізниці» і має доступ до автоматизованої баз даних транспортного підприємства. Зокрема до інформації про час відправки і прибуття, маршрути переміщення потягів, які перевозять військову техніку і особовий склад ЗСУ на території Харківської, Полтавської та Сумської областей.

Залізничник передавав відомості священнослужителю, а той, у свою чергу, надсилав дані російському куратору у вигляді позначок на Google-мапах.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Спілкуючись між собою, підозрювані вживали заходи для конспірації — використовували шифр, регулярно видаляли листування.

Завдяки злагодженим діям правоохоронців, за сприяння керівництва регіональної філії «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця», чоловіків викрито. Під час обшуків за місцем мешкання фігурантів виявлено та вилучено мобільні телефони з доказами протиправної діяльності.

За клопотанням сторони обвинувачення підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Викриття протиправної діяльності проводилось спільно зі співробітниками Управління СБУ в Харківській області.

Викрито священника та залізничника, які шпигували для росії, передаючи дані про ЗСУ Викрито священника та залізничника, які шпигували для росії, передаючи дані про ЗСУ

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *