Вироки для експосадовця та його спільників з Донецької обласної прокуратури

Вироки для експосадовця та його спільників з Донецької обласної прокуратури

31 жовтня ВАКС ухвалив вирок, яким визнав винуватими колишнього начальника одного з відділів прокуратури Донецької області та двох його пособників у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, а саме в одержанні особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди у виді 10 000 доларів США, тобто у великому розмірі, поєднаному з вимаганням такої вигоди.

Згідно з вироком, прохання про надання неправомірної вигоди було висловлено за неперешкоджання у поверненні особі майна, вилученого та арештованого у межах кримінального провадження, та за сприяння у якнайшвидшому його поверненні. Таким майном були 4 800 000 російських рублів, що їх 18 березня 2016 року намагались вивезти з України через КПВВ «Зайцеве» на тимчасово окуповану територію Донецької області. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «PRAVO».

ВАКС призначив покарання службовій особі у виді позбавлення волі строком 7 років з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на строк 3 роки, а його пособникам – у виді позбавлення волі на строк 6 років кожному. До всіх обвинувачених суд застосував додаткове покарання у виді конфіскації всього належного їм майна.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Вирок може бути оскаржений до Апеляційної палати ВАКС упродовж 30 днів з моменту його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *