Вищий суд вирішив, що податкова повинна сплатити судовий збір у справі про банкрутство

Вищий суд вирішив, що податкова повинна сплатити судовий збір у справі про банкрутство

Податковий орган не звільняється від сплати судового збору за подання заяви з грошовими вимогами до боржника у справі про банкрутство (неплатоспроможність).

На цьому наголосив Касаційний господарський суд, переглядаючи попередні рішення у справі №910/8316/20, інформує «Закон і Бізнес».

У справі, що розглядалася, ГУ Державної податкової служби у м. Києві звернулося до господарського суду із заявою про визнання кредитором ТОВ-боржника

Суд залишив заяву без руху для усунення недоліків щодо сплати судового збору. Надалі податковий орган подав заяву про усунення недоліків, у якій послався на п.27 ч.1 ст.5 закону «Про судовий збір» і вказав, що він звільнений від сплати судового збору.

Пізніше суд повернув заяву податкового органу про визнання кредитором у зв’язку з несплатою судового збору.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Апеляційний госпсуд скасував цю ухвалу та передав справу до суду першої інстанції для подальшого розгляду заяви. При цьому суд зазначив, що положення п.27 ч.1 ст.5 закону передбачають звільнення центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, його територіальних органів, від сплати судового збору в частині стягнення сум податкового боргу, заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Проте, КГС скасував постанову апеляційного суду і залишив у силі ухвалу суду першої інстанції, наголосивши, що податковий орган не звільняється від сплати судового збору за подання заяви з грошовими вимогами до боржника у справі про банкрутство (неплатоспроможність).

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *