ЄСПЛ присудив по €22,6 тис. чотирьом харківʼянам, які протестували проти вирубки дерев у 2010 році

Європейський суд з прав людини зобовʼязав Україну виплатити по €22,6 тис. чотирьом харківʼянам, які у 2010 році протестували проти вирубки дерев у міському парку імені Горького.

Про це йдеться в рішенні суду «Чернега та інші проти України» від 18 червня.

Суд визнав, що Україна порушила права протестувальників на мирне зібрання та на справедливий суд. При цьому ЄСПЛ не задовольнив скаргу на тортури.

Усього позов подали 11 активістів, але ЄСПЛ присудив компенсації не всім. За рішенням, Україна повинна виплатити по €6 тис. чотирьом позивачам як компенсацію моральної шкоди, а також ще по €16,6 тис. компенсації цим же чотирьом позивачам за витрати при зверненні до суду.

  • 19 травня 2010 року виконавчий комітет Харківської міськради ухвалив рішення про вирубку 503 дерев на території Центрального парку культури і відпочинку ім. Горького. 20 травня на захист найстарішого парку міста вийшли активісти.
  • Протягом двох тижнів на території парку проходили зіткнення між захисниками дерев і так званою муніципальною охороною. Внаслідок конфлікту кілька активістів були госпіталізовані, частину протестувальників оштрафував суд, двох засудили до 15 діб адміністративного арешту.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *