Юристи розповіли, чому створення антикорупційного суду в Україні незаконно

Створення антикорупційного суду в Україні суперечить Конституції і може призвести до того, що засудженим цією інституцією злодіям держава змушена буде платити компенсацію.

Таку думку висловив юрист Ростислав Кравець на прес-конференції, передав кореспондент АСН.

“Заборонено Конституцією України створення особливих судів. У нас є спеціалізовані суди, але антикорупційний суд не є спеціалізованим – він якраз і є особливим. Ми відразу ж закладаємо ось цю бомбу”, – зазначив експерт.

За його словами, нинішня влада заради чергового кредиту МВФ знайде голоси за закон про створення антикорупційного суду. Однак ті ж депутати внесуть подання до Конституційного суду, який після чергової зміни влади в Україні винесе постанову про те, що такий антикорупційний суд створений незаконно.

“Уже зараз можна про це говорити, а не через чотири або п’ять років, коли нам доведеться виправдовувати корупціонерів, та ще їм і компенсацію платити”, – додав Кравець. При цьому він додав, що такий особливий суд не потрібен країні, а реформатори, які ініціюють створення подібних інституцій, не компетентні і далекі від реалій України.

Нагадаємо, згідно з «поправкою Лозового», з 15 березня морги не зможуть брати трупи без спеціальної постанови суду. В очікуванні таких постанов тіла померлих будуть кілька діб перебувати вдома.

АСН

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *