З 1 січня 2018 змінено вартість судових експертиз і послуг перекладачів.

1 січня 2018 року набула чинності Постанова КМУ від 19 липня 2017 р. № 542 Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 1 липня 1996 р. № 710. Постаноновою КМУ від 1 липня 1996 р. № 710 затверджено Інструкцію про порядок і розміри компенсації (відшкодування) витрат та виплати винагороди особам, що викликаються до органів досудового розслідування, прокуратури, суду або до органів, у провадженні яких перебувають справи про адміністративні правопорушення, та виплати державним спеціалізованим установам судової експертизи за виконання їх працівниками функцій експертів і спеціалістів.

З набуттям чинності Постанови КМУ від 19 липня 2017 р. № 542 з 01.01.2018 року ліквідовано диференційованість вартості проведення судових експертиз на прості, середні і складні і встановлено єдину вартість експертогодини – 143 грн. Нагадаю, наприклад у 2017 році вартість експертогодини в залежності від складності експертизи, відновідно до наказу Міністерства юстиції України 31.01.2017 № 229/5 була: експертиза проста – 99,0 грн; експертиза середньої складності – 123,8 грн; експертиза особливої складності – 148,8 грн.

Також визначено конкретний розмір плати за послуги з письмового перекладу.

За годину надання послуг з усного перекладу – 15 відсотків прожиткового мінімуму для працездатних осіб, розмір якого встановлено на 1 січня календарного року; надання послуг з письмового перекладу у кількості 1860 друкованих знаків разом із пробілами – 10 відсотків прожиткового мінімуму для працездатних осіб, розмір якого встановлено на 1 січня календарного року.

Загальний розмір виплати не може перевищувати трикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Змінено також граничні розміри витрат та виплати винагороди особам, що викликаються до органів досудового розслідування, прокуратури, суду або до органів, у провадженні яких перебувають справи про адміністративні правопорушення, прив’язавши їх до прожиткового мінімуму для працездатних осіб, замість мінімальної зарплати, як це було раніше.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *