З 1 вересня супермаркети запроваджують нові правила видачі здачі на касі

З 1 вересня супермаркети запроваджують нові правила видачі здачі на касі

З 1 вересня в українських супермаркетах почали діяти нові правила видачі готівки на касах. Про це йдеться в повідомленні Національного банку.

Покупці з 1 вересня зможуть відмовлятися від отримання банкнот та монет, якщо ті знаходяться в поганому стані. Водночас касирам заборонено видавати такі гроші у межах послуги “готівка на касі”. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Апостроф».

Як зазначили в НБУ, гроші, які надаються покупцям, повинні бути придатними для обігу та не викликати сумнівів щодо їх справжності чи платіжності. Пошкоджені банкноти мають вилучатися з обігу та передаватися банкам разом із іншою виручкою.

“Це означає, що відтепер кожен покупець має право вимагати готівку належної якості на касах супермаркетів. Якщо покупець отримає зношені банкноти, він може відмовитися від них, а касир зобов’язаний їх замінити”, – пояснив Нацбанк.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Якщо ж працівник супермаркету порушить ці правила і відмовиться обміняти купюри чи монети, покупець зможе подати на нього скаргу.

Нагадаємо, з 1 вересня в Україні підвищать ціни на пальне – Верховна Рада України прийняла законопроєкт про підвищення акцизного податку.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *