З 2014 року СБУ відкрила понад 16 тисяч кримінальних проваджень щодо державної зради і тероризму

Із 2014 року Служба безпеки України відкрила 16 643 кримінальні провадження щодо державної зради і тероризму.

Про це повідомив голова СБУ Іван Баканов після засідання Ради національної безпеки та оборони, передає пресслужба відомства.

За його словами, практично весь масив подібних злочинів пов’язаний з окупацією та агресією РФ.

Зокрема, серед резонансних справ: артилерійські обстріли житлового масиву Маріуполя та автомобільної дороги в 2015 році; затримання колишнього співробітника Кабміну, якого суд визнав винним у веденні підривної діяльності на користь РФ; засудження агента, котрий передавав російському ГРУ дані про ремонт і модернізацію військової техніки тощо.

«Реальні результати у розслідуванні кримінальних справ за статтею «Державна зрада» – надскладна робота, яку неможливо виконати без тісної співпраці з усіма правоохоронними органами», – зауважив Баканов.

Він додав, що крім того, СБУ здійснює досудове розслідування масштабної та багаторівневої справи за фактом розв’язання та ведення агресивної війни проти України з боку Росії. Саме у рамках цього злочину спецслужба оголосила низку підозр російським високопосадовцям, зокрема у лютому цього року – заступнику міністра оброни РФ Андрію Картаполову.

Також у відомстві зазначили, що важливим є розслідування збиття терористами над Донеччиною літака Малайзійських авіаліній у 2014 році, в результаті чого загинули 298 осіб.

«Слідчі СБУ брали участь у роботі міжнародної групи. Всі зібрані матеріали були передані правоохоронцям Нідерландів. Наразі це кримінальне провадження розглядає Окружний суд Гааги», – підкреслили в Службі безпеки.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *