За заяву про неможливість зриву інавгурації проголосувало 12 з 18-ти суддів КСУ

Заяву зборів суддів Конституційного суду про неможливість зриву інавгурації новообраного Президента навіть попри дострокове звільнення з посади голови КС Станіслава Шевчука – підтримало 12-ро з 18-ти суддів. Не голосували або утримались Віктор Городовенко, Василь Лемак, Олег Первомайський та сам Голова КС Станіслав Шевчук. Ще двоє – Михайло Гультай та Ірина Завгородня під час голосування були відсутні.

У Заяві, зокрема, йдеться, що будь-яка інформація у ЗМІ та соцмережах про можливий зрив інавгурації – маніпуляції та не відповідає дійсності. Крім того, судді нагадали, що відповідно до Конституції приведення президента до присяги здійснює голова КСУ, але стаття не вказує конкретної особи, яка має виконати процедуру приведення президента до присяги, а лише визначає посадову особу, яка проводить цю процедуру.

Сам же Голова КС Станіслав Шевчук з початку року потрапив одразу у кілька скандальних історій. Зокрема, саме йому закидають відповідальність за скасування статті про незаконне збагачення. Крім того, одразу кілька суддів звинуватили Шевчука у системних порушеннях законодавства та дисципліни, що призводять до інституційної кризи Суду. Лист із закликом піти з посади Голови судді адресували своїм колегам по КСУ. Наразі питання відповідності Шевчука займаній посаді на розгляді у Постійної комісії з регламенту та етики Суду.

Більше того, журналісти програми «Схеми» з’ясували, що 13-го березня Шевчук зустрічався з адвокатом олігарха Ігоря Коломойського, а паралельно представником Володимира Зеленського Андрієм Богданом. 18-го квітня у порядку денному КСУ стояло питання скасування люстрації, як припускають у ЗМІ, після розголосу інформації про зустріч Богдана, який, до речі, потрапляє під неї, з Шевчуком – його відклали.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *