Заарештовано чотири видобувні підприємства в Україні через недоплату ренти та торгівлю з РФ

Заарештовано чотири видобувні підприємства в Україні через недоплату ренти та торгівлю з РФ

За клопотанням прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу генерального прокурора накладено арешт на корпоративні права чотирьох підприємств-надрокористувачів, власниками яких є особи, що перебувають під санкціями.

Як повідомляють в ОГП, загальна вартість арештованих активів становить понад 13 мільйонів гривень. Слідством встановлено, що ці підприємства займаються торгівлею будівельними матеріалами по всій Україні. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Delo».

Маючи спеціальні дозволи на користування надрами, вони видобували пісок та граніт на території Житомирської та Київської областей і в подальшому продавали їх підконтрольним товариствам за заниженою вартістю.
Унаслідок цього суму рентної плати за користування надрами було занижено на понад 23 мільйона гривень. Також ці підприємства-надрокористувачі здійснили експорт видобутих корисних копалин до Росії на 62 мільйона гривень.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Процесуальні дії проведено в рамках провадження, що розслідується за частиною 3 статті 209 (відмивання майна, одержаного злочинним шляхом, організованою групою або в особливо великому розмірі) та частиною 3 статті 212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу.

Розслідування здійснюють детективи Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки, оперативний супровід – співробітники управління департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції в Київській області. Інші подробиці не повідомляються.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *