Забив за “зраду” молотком: спливли страшні подробиці кривавого вбивства в Рівному

Громадянин Туреччини вбив знайому рівнянку через ревнощі до її законного чоловіка.

Забив за "зраду" молотком: спливли страшні подробиці кривавого вбивства в Рівному

Днями місто Рівне сколихнула страшна новина про жорстоке вбивство 38-річної місцевої жительки. Жінку забили до смерті тупим предметом. Підозрюваним виявився 48-річний громадянин Туреччини, з яким рівнянка познайомилась в інтернеті.

Що стало причиною кривавої розправи, а також що відомо про підозрюваного і його жертву – розповість Новини.LIVE.

В орендованій квартирі знайшли закривавлене тіло

Про страшне убивство рівнянки стало відомо вранці 2 листопада. Власниця квартири на вулиці Волинської Дивізії в Рівному знайшла у своєму помешканні закривавлене тіло жінки. Квартиру 48-річна рівнянка здавала. Останнім пожильцем був громадянин Туреччини 48-річний Karatas Ekrem (Каратас Екрем). Убитою виявилась 38-річна жінка на ім’я Оксана. Власне вона і домовлялась з власницею квартири про житло для іноземця, а також допомагала чоловікові з Туреччини по господарству. 

Чоловік забив жінку молотком

Рівненському журналісту Михайлові Присяжнюку вдалось з’ясувати, що вбита Оксана не просто була “помічницею” Екрема, а мала з ним романтичні стосунки. Пара нібито познайомилась в інтернеті, попри те, що в жінки є законний чоловік. Як довго тривали стосунки “закоханих” – невідомо. Попередньо поліціянти мали версію, що Екрем міг пограбувати Оксану – адже її чоловік працює за кордоном і регулярно надсилав їй кошти.

Змінив зовнішність і пустився навтьоки

Після виявлення трупа рівнянки – поліція оголосила громадянина Туреччини в розшук. За повідомленням, він виїхав із Рівного, попередньо, дещо змінивши зовнішність. Камери спостереження зафіксували, що чоловік вийшов із під’їзду, маючи інший вигляд.

“Перед тим, як зникнути він змінив зовнішність – постригся і поголився. В квартирі виявили волосся, машинки не було”, – розповів заступник керівника поліції Рівненщини Сергій Крошко. 

Чоловік забив жінку молотком

Тікаючи, чоловік змінив кілька місць перебування – він встиг побувати в Житомирі і Бердичеві.

“Слідчі встановили, що після скоєного злочину зловмисник автобусом доїхав до Житомира, звідки попутним транспортним засобом Renault Trafic червоного кольору дістався до Бердичева. Щоб запобігти скоєнню чергових злочинів підозрюваним, поліцейські просять водія мікроавтобуса сконтактувати з правоохоронцями”, – написали в повідомленні поліції.

11 листопада громадянина Туреччини затримали в Рівному. На період досудового розслідування, розпочатого за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України, він перебуватиме у слідчому ізоляторі. За скоєне йому загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Чоловік забив жінку молотком

Забив молотком через переписку з чоловіком

У спілкуванні зі слідчими Екрем заявив, що скоїв злочин нібито з ревнощів, оскільки Оксана переписувалась зі своїм законним чоловіком. У ранок вбивства Екрем, буцімто, побачив велику кількість повідомлень у мессенджері – і розлютився.

Це Новини.LIVE підтвердили у поліції Рівненщини. Чоловік дійсно стверджував, що мотивом стали ревнощі. За словами підозрюваного, він убив рівнянку молотком.

Він наносив кілька ударів по голові молотком. Але знаряддя злочину не знайшли. Тому інформація попередня. Він розповів сам, і експерти за результати тілесних ушкоджень підтвердили, що удари наносились тупим предметом”, – розповіли в поліції. 

Чи був чоловік нетверезим – встановити не вдалось.

“Оскільки ми його затримали не відразу після вчинення злочину, то встановити. чи він дійсно був тверезим – не представилось можливим. Сам він не зізнається”, – розповіли в поліції.

Чоловік з Туреччини був нелегалом

Як вдалось з’ясувати Новини.LIVE, Каратас Екрем знаходився на території України незаконно. Уже кілька років він не мав підтвердження реєстрації.

“У 2018 році він перетнув кордон легально, але в подальшому не став у визначені терміни на облік у Державній міграційній службі. Тобто перебував на території України незаконно”, – розповіли в поліції Рівнещини.

Що каже юрист

Щоби з’ясувати нюанси судового процесу над підданим іншої держави – Новини.LIVE звернулось до фахівця – юриста Ростислава Кравця.

Юрист пояснив – громадянина Туреччини судитимуть за вбивство, скоєне на території нашої держави – обов’язково в Україні. Тут же він відбуватиме термін покарання, якщо інше не передбачено міжнародними правовими угодами.

“Що стосується іноземців, ми маємо з деякими країнами договори про взаємну правову допомогу, в тому числі в кримінальних справах. Наприклад, такі угоди діяли у справі Надії Савченко. Її передали для відбування покарання в Україні. Якщо законом передбачена можливість передання для відбування покарання в Туреччину – це можливо. В будь-якому разі, особу, яка скоїла злочин тут, будуть судити в Україні і за законами нашої держави, тут вона отримає вирок”, – прокоментував юрист.

За словами юриста, держава може надати підозрюваному адвоката. 

“Він може найняти адвоката, може надати держава, також в Україні обов’язково нададуть перекладача”, – розповів Ростислав Кравець

Проте послуги адвоката й перекладача, за словами юриста, може оплатити і рідна країна Екрема – Туреччина.

Юрист також наголосив, що за скоєння умисного вбивства з особливою жорстокістю – чоловікові може загрожувати довічне утримання.

“Якщо особі загрожує довічне утримання – він може просити, щоб справа розглядалась за участю суду присяжних”, – розповів Ростислав Кравець.

За словами юриста, якщо будуть результати відповідних експертиз – справа не має затягнутись довше, аніж на рік.

Жінкам простіше познайомитись із іноземцями?

Новини.LIVE з’ясувало, що з іноземцями, зокрема жителями Туреччини, часто знайомляться в мережі. Жінок приваблює те, що іноземці активно переписуються із жінками різного віку, приділяють багато уваги, роблять компліменти.

Про це розповіла боярчанка Вероніка.

“Ну навіть жарти ж є на цю тему. Іноземці самі знаходять дівчат у мережах, відправлють “сердечки”, готові спілкуватись. Я – розлучена, маю дитину. Від “наших” часто чую щось на кшталт “у твоєму віці”. Іноземці не ставлять таких запитань типу “а чого розбіглись”. Пишуть: “ти гарна, подобаєшся, давай зустрічатись”. Далі переписки справа не заходила, але самооцінку це, звісно, піднімає. Не думаю, що справа в тому, що наші чоловіки погано ставляться, просто іноді не виявляють такої уваги”, – розповіла Вероніка.

На сайтах знайомств легко познайомитись із турками

Давай я приїду в гості – і житиму в тебе

Громадяни Туреччини часто знайомляться з дівчатами через мережу. Зазвичай вони запрошують в гості до своєї країни, іноді пропонують зустрітись в Україні.

Киянка Людмила познайомилась зі своїм чоловіком з Туреччини через мережу Facebook. Він запропонував приїхати в гості і зупинитись… у неї вдома.

Новини.LIVE з’ясувало, чи дівчина не боялась запросити до себе додому малознайомого чоловіка-іноземця. 

“Ну тут був довгий “випробовувальний період”. Ми з ним з пів року після знайомства цілими днями спілкувались в Скайп – по відеозв’язку. Я приходила з роботи додому і вмикала відео – бачили як готуємо їсти, п’ємо чай, обговорювали, що сталось за день. Я дивилась, як він спілкується з родиною”, – розповіла Людмила.

Каже – для чоловіка було дуже важливо, щоб вона розповідала, куди і з ким ходить ввечері.

“Я це не сприймала як супер контроль. Навпаки – як опіку й хороше ставлення. Він міг написати “ти з ким зараз?”, “чому так пізно?”, “пришли селфі, що ти з Анею”. Розуміла що він, видно, ревнує, але загалом ніколи не давала йому приводу. Тому жодних конфліктів не виникало”, – розповіла Людмила.

Варто бути обачними?

Киянка Валентина також отримала від громадянина Туреччини пропозицію приїхати до неї в гості. Каже, що відмовилась, запереживала.

“Чесно, зараз дуже багато всіляких новин про крадіжки, “розводи” і навіть насилля. Не хотіла наражати себе на небезпеку. Хлопець дуже сподобався, але вирішила продовжувати спілкуватись поки в мережі. Згодом планую домовитись, щоб таки приїхав – але винайняв собі квартиру. Не розумію цієї “фішки”, що хоче жити в мене. Це дивно і підозріло”, – розповіла Валентина.

Новини.LIVE поговорило з громадянином Туреччини, 39-річним Хаканом. Він розповів – зрада сприймається в Туреччині дуже емоційно. У чоловіка може бути неконтрольований, надто емоційний стан.

“Ревнощі, звісно, індивідуальна штука, не може однаково їх переживати кожен. Але ті хлопці, яких знаю я, так – вони дуже ревниві”, – розповів Хакан.

У Рівному триває слідство. 

Новини.LIVE

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *