Заборона на використання техніки Apple для російських чиновників

Заборона на використання техніки Apple для російських чиновників

Тисячам російських чиновників та державних службовців заборонили використовувати iPhone та інші продукти компанії Apple у своїй роботі. Про це повідомляє Financial Times.

Повідомляється, що заборона на використання техніки Apple у провідних міністерствах і установах відображає стурбованість Кремля і ФСБ з приводу сплеску шпигунської діяльності спецслужб США проти російських державних установ. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

“Співробітники служби безпеки в міністерствах – співробітники ФСБ, які займають цивільні посади, такі як заступники міністрів – оголосили, що iPhone більше не вважаються безпечними і що потрібно шукати альтернативи”, – розповіло джерело, близьке до урядової установи, яка заборонила продукти Apple.

Слід зазначити, що після повномасштабного вторгнення в Україну російський диктатор Володимир Путін підписав указ, який вимагає від організацій, пов’язаних із “критичною інформаційною інфраструктурою”, перейти на розроблене у росії програмне забезпечення до 2025 року.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

“Офіційні особи дійсно вірять, що американці можуть використовувати своє обладнання, що прослуховує. ФСБ давно стурбована використанням iPhone для професійних контактів, але адміністрація президента та інші чиновники виступали проти обмежень просто тому, що їм подобалися iPhone”, – пише видання.

Представник “Ростеху” розповів Financial Times, що обмеження стосуються всіх пристроїв Apple. Але їхнє використання в особистих цілях все ще дозволене.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *