Загроза «смертельного літа»: коментар ЗСУ на прогноз The Wall Street Journal

Загроза «смертельного літа»: коментар ЗСУ на прогноз The Wall Street Journal

Супротивник також активізував зусилля на Торецькому напрямку, зазначив спікер оперативно-стратегічного угруповання військ “Хортиця”.

Триває війна в Україні проти росіян, і попередній місяць – червень – був надто гарячим і активним на полі бою. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «УНІАН».

Про це речник оперативно-стратегічного угруповання військ “Хортиця” Назар Волошин сказав в ефірі інформаційного марафону. Зокрема, його попрохали прокоментувати, яким він бачить розвиток подій на фронті у липні і серпні з огляду на інформацію видання The Wall Street Journal, де зазначилось, що червень був дуже напружений, але такими самими будуть й наступні місяці.

Загроза «смертельного літа»: коментар ЗСУ на прогноз The Wall Street Journal

Назар Волошин

“Я скажу, по-перше, що порівнюючи з попереднім місяцем – з травнем, скажімо так, червень був надто активний на фронті, гарячим. Напрямки відомі – це Курахівський, Краматорський та Покровський, і, зокрема, по усій лінії бойового зіткнення відбулося понад тисяча бойових зіткнень з ворогом… За попередній місяць було майже 1 тис. 952 і ще попередній – було 732 бойових зіткнень. Тобто, це говорить про те, що ворог активізував свої зусилля на різних напрямках”, – сказав Волошин.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Речник додав, що ворог також активізував зусилля на Торецькому напрямку, де за минулий тиждень окупанти провели 114 атак, які не мали успіху. “Свої прогнози такого плану я давати не буду. Це будуть давати аналітики й експерти і звісно – Головне управління розвідки з даними, фактами і цифрами. Однак скажу, що за минулий тиждень і за минулий місяць втрати у ворога чималі”, – підкреслив Волошин.

Він сказав, що у східній операційній зоні було знищено понад 1 тисячу ворожих окупантів.

Важливі новини України про війну – сьогодні це варто прочитати

Раніше видання The Wall Street Journal повідомило, що на Україну та Росію очікує “смертельне літо”, протягом якого, ймовірно, загинуть тисячі людей з обох боків, але жодна з них, скоріш за все, не зможе домогтися вирішального перелому. При цьому, на думку видання, для України завдання на даний момент полягає в тому, щоб за допомогою свіжої західної зброї утримати позиції.

Водночас, за інформацією українських силових структур, Росія, швидше за все, продовжить застосовувати свій стандартний підхід, жертвуючи великою кількістю військ заради невеликих успіхів. В умовах, коли лінія фронту практично не рухається, обидві сторони намагаються використовувати глибокі удари, щоб отримати перевагу напередодні зими.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *