Захист авторських прав у Telegram: чому це схоже на боротьбу з вітряками

Захист авторських прав у Telegram: чому це схоже на боротьбу з вітряками

Понад 43 тисячі Telegram-каналів діють в Україні, а кількість української аудиторії платформи складає більше 10 мільйонів. Цифри говорять про популярність додатку та можуть переконати, що кількість користувачів дорівнює якості продукту.

Однак варто лиш заглибитися в зміст питання, як стане зрозуміло, що цей привабливий, зручний, інтуїтивний додаток — російський шпигун у вашій кишені, який сприяє масовому поширенню дезінформації, ІПСО, збирає персональні дані і передає їх спецслужбам Росії. Та ці недоліки не єдині. Telegram є місцем масового порушення авторських прав. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Центр демократії та верховенства права».

Дійсно, на платформі зручно створювати та розповсюджувати авторський контент – наприклад, проводити курси та ділитися з аудиторією відео, презентаціями, ілюстраціями, літературою. Втім, відсутність правил використання авторського контенту та інструментів для захисту авторських прав створює в Telegram сприятливий клімат для процвітання піратства.

Тож юристка ЦЕДЕМ Олена Спесивцева підготувала дослідження “Охорона авторських прав в Telegram: як боротися з вітряками?”. Експертка проаналізувала порушення авторського права у Telegram, реакцію мережі (точніше, її брак), варіанти дій для авторів контенту та судові справи, пов’язані з платформою.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Це дослідження відповідає на питання:

  • Чому порушення авторських прав в Telegram може негативно вплинути на українських користувачів?
  • Чому споживання піратського контенту несумісне зі шляхом України до Європейського Союзу?
  • Як платформи можуть ефективно захищати авторські права?
  • Що кожен користувач може зробити для того, щоб рівень захисту та поваги до авторських прав в Україні зростав?

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *