Засуджений заочно: главу "ДНР" Пушиліна вироком осуджено на 15 років в'язниці - Офіс генерального прокурора

Засуджений заочно: главу “ДНР” Пушиліна вироком осуджено на 15 років в’язниці – Офіс генерального прокурора

Суд в Україні заочно ухвалив обвинувальний вирок щодо так званого глави “ДНР” Дениса Пушиліна та призначив йому покарання у вигляді 15 років тюремного ув’язнення, повідомляє Офіс генерального прокурора.

“За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури ухвалено вирок щодо ватажка незаконно створеної на території Донеччини “республіки”, – ідеться в повідомленні відомства в телеграм-каналі в середу. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

За інформацією прокуратури, так званому очільнику “ДНР” інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

“Призначено максимальне покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна”, – зазначається в повідомленні.

Прокурори в суді довели, що у вересні 2022 року глава псевдореспубліки скликав і провів позачергове засідання фейкової ради “ДНР”.

“На зборах нелегітимний депутатський корпус ухвалив так званий закон “про референдум днр з питання входження до складу рф”. Ватажок “днр” неодноразово наголошував у підконтрольних медіа на необхідності приєднання тимчасово окупованої території Донецької області до рф. Тим самим закликав до захоплення рф території України”, – наголошується в повідомленні.

У відомстві наголошують, що на підставі підписаного очільником “ДНР” нікчемного акта на тимчасово окупованих територіях під контролем збройних військових РФ проведено незаконне “народне волевиявлення”.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

30 вересня 2022 року очільник “ДНР” підписав із президентом держави-агресора “договір” про входження квазіреспубліки та нових окупованих територій Донецької області до складу федерації нібито на правах суб’єкта.

Досудове розслідування проводили слідчі ГУ СБУ в Донецькій і Луганській областях.

У листопаді 2023 року до 15 років позбавлення волі засуджено окупаційного “губернатора” Херсонщини. Його визнано винним у держзраді, колабораціонізмі та запереченні збройної агресії РФ проти України (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1, ч. 1 ст. 436-2 КК України).

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *