Затримано диверсанта російських спецслужб, який готував теракт на АЗС у Харкові

Затримано диверсанта російських спецслужб, який готував теракт на АЗС у Харкові

PRO ГРОШІЗа процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора викрито громадянина України, який готував диверсію за вказівкою спецслужб рф (ст. 113 КК України).

За даними слідства, протягом 2022-2023 років група російських спецслужб планувала диверсійні акти на об’єктах критичної інфраструктури на Харківщині та в інших областях України. До цієї діяльності вони залучили мешканця Харкова. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Офіс Генерального прокурора».

Діючи на виконання завдань представників держави-агресора, він виготовив саморобний вибуховий пристрій. Попередньо обравши об’єкт, що має важливе значення та є вибухонебезпечним – одну із АЗС міста Харків, увечері 10 жовтня 2023 року прибув до неї, щоб вчинити вибух. Це мало призвести до жертв серед цивільного населення та викликати паніку.

Правоохоронці затримали чоловіка в порядку ст. 208 КПК України під час закладання саморобного вибухового пристрою з часовим механізмом поряд з ємністю для зберігання газу.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

В ході обшуків за місцем проживання затриманого та його батьків вилучено револьвер системи Наган, гранати Ф1 та РГД-5, детонатори, близько 5 кг пластиду, годинниковий механізм до саморобного вибухового пристрою та вибуховий імітаційний пакет і грошові кошти.

Також перевіряється причетність затриманого до вчинення інших диверсій на Харківщині – підрив колії на залізничній станції та вибухи на двох місцевих АЗС.

Наразі тривають невідкладні слідчі дії з метою встановлення всіх осіб, причетних до вчинення злочину. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Затримано диверсанта російських спецслужб, який готував теракт на АЗС у Харкові Затримано диверсанта російських спецслужб, який готував теракт на АЗС у Харкові Затримано диверсанта російських спецслужб, який готував теракт на АЗС у Харкові

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління СБУ за оперативного супроводу Департаменту контррозвідки СБУ та Департаменту карного розшуку Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *