Затверджено нові норми будівництва укриттів в Україні

Затверджено нові норми будівництва укриттів в Україні

Затверджені будівельні норми набирають чинності з 1 листопада 2023 року. Особливу увагу приділили інклюзивності, щоб забезпечити доступність для всіх верств населення.


Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури затвердило і опублікувало нові будівельні норми для споруд цивільного захисту. Метою документа є забезпечення максимальної кількості населення сучасними, надійними та інклюзивними укриттями, повідомили у Мінінфраструктури. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «UBR».

Головне

Нові норми передбачають, що у житлових та громадських об’єктах, зокрема в школах, садочках та лікарнях, мають будуватися захисні споруди та споруди подвійного призначення. Вони призначені для захисту населення від небезпек, які можуть виникнути внаслідок надзвичайних ситуацій, воєнних (бойових) дій чи терористичних актів.
Державні будівельні норми (ДБН) В.2.2-5:2023 “Захисні споруди цивільного захисту” розробили після вивчення закордонного досвіду проектування та будівництва укриттів, аналізу наслідків існуючих руйнувань забудови, відповідних розрахунків.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Окрім встановлення вимог до захисних властивостей укриттів, особливу увагу приділили інклюзивності, щоб забезпечити доступність для всіх верств населення, наголосили у Мінінфраструктури.

Протягом одного місяця ДБН будуть зареєстровані в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва. Набирають чинності нові норми з 1 листопада 2023 року.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *