Затверджено плани роботи держбанків з NPL

Рада з фінансової стабільності обговорила ризики визнання неконституційним закону про Фонд гарантування вкладів і затвердила плани роботи держбанків з непрацюючими кредитами на 3 роки.

«30 червня відбулось засідання Ради з фінансової стабільності для розгляду двох питань: ризики, що можуть виникнути через визнання неконституційним закону «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» (за конституційним поданням Верховного Суду №4/1868(15), а також робота державних банків зі зниження обсягу непрацюючих кредитів», – повідомляє НБУ.

Участь у засіданні взяли члени Ради з фінансової стабільності: тоді ще голова Нацбанку Яків Смолій, директор-розпорядник ФГВФО Світлана Рекрут, голова НКЦПФР Тимур Хромаєв, голова Нацкомфінпослуг Ігор Пашко, перша заступниця голови НБУ Катерина Рожкова, заступник голови НБУ Дмитро Сологуб, заступник міністра фінансів Юрій Гелетій.

Рада ухвалила рішення про невідкладне створення робочої групи, щоб напрацювати план дій для мінімізації можливих ризиків для фінансової стабільності у разі прийняття Конституційним судом рішення за відповідним провадженням.

До складу робочої групи увійшли представники Національного банку, Міністерства фінансів і Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Рада з фінансової стабільності також обговорила програми державних банків зі зниження обсягу непрацюючих кредитів. Представники банків презентували оперативні плани зниження обсягів NPL протягом наступних трьох років.

За підсумками розгляду питання Рада з фінансової стабільності надала свої пропозиції та зауваження й затвердила презентовані плани з умовою врахування банками озвучених пропозицій. Затвердження планів роботи держбанків зі зниження NPL означає виконання одного зі структурних маяків програми співпраці України з МВФ.

Раду з фінансової стабільності створено в березні 2015 року указом президента України для фахового обговорення системних ризиків, що загрожують фінансовій стабільності держави. До її складу входять за посадами: голова НБУ, міністр фінансів (співголови Ради), голова НКЦПФР, голова Нацкомфінпослуг, директор-розпорядник ФГВФО, заступник голови НБУ, заступник міністра фінансів.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *