Завершено ліквідацію та виплати вкладникам банку «Хрещатик»

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб повідомив про припинення неплатоспроможного ПАТ «КБ «Хрещатик» як юридичної особи.

За даними ФГВФО, 2 жовтня 2020 року внесено запис до Єдиного держреєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про державну реєстрацію припинення КБ «Хрещатик» як юридичної особи.

«Отже ліквідаційна процедура банку вважається завершеною, а банк ліквідованим», – йдеться в повідомленні.

Фонд гарантування також завершив виплати вкладникам неплатоспроможного банку «Хрещатик». У межах виплати гарантованого відшкодування вкладниками неплатоспроможного банку отримано понад 2,7 млрд грн.

При цьому вимоги кредиторів до банку, що були незадоволені за недостатністю його майна, вважаються погашеними. Таким чином, повноваження ФГВФО як ліквідатора банку «Хрещатик» припинено.

Нагадаємо, банк «Хрещатик» працював на ринку з 1993 року і входив до двадцятки найбільших банків за обсягом активів. Ключовими власниками фінустанови були Андрій Іванов з часткою 37%, Київська міська держадміністрація з часткою 25% і Микола Солдатенко з часткою 24%.

Національний банк у квітні 2016 року визнав банк «Хрещатик» неплатоспроможним, а через два місяці клієнти банку ініціювали судовий розгляд щодо правомірності цього рішення.

Наприкінці травня 2019 року Верховний суд підтвердив правомірність рішення НБУ про ліквідацію банку «Хрещатик».

У червні 2019 року Нацбанк прийняв повторне рішення про відкликання ліцензії у банку «Хрещатик», у зв`язку з чим Фонд гарантування відновив його ліквідацію.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *