Збільшення тарифів у секторі перестрахування майна: що повідомляє компанія Hannover Re

Збільшення тарифів у секторі перестрахування майна: що повідомляє компанія Hannover Re

Hannover Re повідомила про підвищення тарифів на 2,3% з урахуванням інфляції та ризику під час поновлення договорів перестрахування 1 січня 2024 року в традиційному секторі перестрахування майна та нещасних випадків (P&C).

Hannover Re відзначила більш стабільні ринкові умови порівняно з попереднім роком, а також збільшення попиту на перестрахову місткість, головним чином з боку існуючих учасників ринку. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Форіншурер».

Hannover Re оприлюднила попередні фінансові результати за 2023 фінансовий рік, де операційний результат перестрахування P&C склав 1,1 мільярда євро, порівняно з 0,87 мільярда євро в попередньому році.

Операційний результат компанії (EBIT) за 2023 фінансовий рік склав 1,97 мільярда євро порівняно з 1,52 мільярда євро роком раніше, а чистий прибуток групи збільшився до 1,8 мільярда євро, досягнувши цільового прибутку щонайменше в 1,7 мільярда євро. Дохід від перестрахування зріс до 24,4 млрд євро з 24,1 млрд євро.

Жан-Жак Аншоз, головний виконавчий директор Hannover Re, підкреслив коригування тарифів перестрахування у різних видах і регіонах у відповідь на збитки, зазнані в 2023 році, високу інфляцію та геополітичну невизначеність. Генчоз наголосив на вдосконаленні якості бізнес-портфелю компанії, що дозволяє Hannover Re ефективно вирішувати майбутні виклики.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Під час пролонгацій 1 січня Hannover Re уклала договори із загальним обсягом премії в 9,55 млрд євро, що становить 62% її традиційного перестрахувального P&C бізнесу. Пролонговано було договорів на 8,67 млрд євро з цього обсягу, 881 мільйон євро були нові договори. Процес поновлення, який також включав нові угоди та коригування цін і часток угод, призвів до збільшення загального обсягу премій на 6,9% до 10,2 млрд євро.

Hannover Re зазнала більшого зростання портфелю непропорційного перестрахування під час цих оновлень, зі збільшенням обсягу премії на 10,6% до 3178 мільйонів євро та зростанням ціни з поправкою на ризик на 4,4%.

Сегмент пропорційного перестрахування зріс на 5,3% до 7 млрд євро, а тарифи зросли на 1,3% після коригування ризику.

Свен Альтхофф, член виконавчої ради Hannover Re, відповідальний за перестрахування P&C, зазначив високий попит на перестраховий захист компанії. Він відзначив зростання прибутку в диверсифікованому портфелі, зокрема в непропорційному перестрахуванні. Альтхофф також згадав про привабливі можливості для зростання структурованого перестрахування та цінних паперів, пов’язаних зі страхуванням, що сприяє подальшому підвищенню якості портфелю.

У регіоні Європи, Близького Сходу та Африки, незважаючи на рік, позначений значними збитками, обсяг премій Hannover Re зріс на 6,5%. В Північній і Південній Америці процес пролонгацій призвів до збільшення обсягу премії на 2,2% з очікуванням подальших переговорів у червні та липні. Однак в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні компанія скоротила обсяг премії на 10,1%, хоча ринки залишалися стабільними, особливо в Південно-Східній Азії, Кореї та Китаю.

Під час поновлення 1 січня 2024 року в бізнес-сегменті стихійних лих відбулося значне зростання премій. У цьому сегменті спостерігалися значно вищі ціни та покращення структури перестрахового покриття, особливо для програм, на які вплинули збитки.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *