Збитки страховиків Словенії від природних катастроф за 15 років досягли 850 млн євро

Збитки страховиків Словенії від природних катастроф за 15 років досягли 850 млн євро

У період з 2006 по 2020 рік компенсації, виплачені словенськими страховиками за збитки, спричинені стихійними лихами, склали 850 мільйонів євро, повідомило Словенське агентство страхового нагляду.

Найбільшу частку виплачених компенсацій займають збитки, завдані нерухомому майну, на другому місці – пошкодження автомобілів. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Форіншурер».

Найбільше компенсацій було виплачено у 2008 році. За весь рік страхові компанії виплатили майже 140 мільйонів євро за збитки, спричинені стихійними лихами. Опади з градом і сильні пориви вітру 15 і 16 серпня 2008 року призвели до найбільшої компенсації, виплаченої за окрему подію, яка склала майже 85 мільйонів євро.

Другою найбільшою подією, що завдала шкоди, також сталася у 2008 році, був град, компенсація якого склала 45 мільйонів євро. Третім за сумою виплачених відшкодувань є град у 2014 році, збитки склали майже 28 мільйонів євро.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Хоча ще рано оцінювати страхові збитки, спричинені нещодавніми повенями, враховуючи величезні масштаби події, можна очікувати, що вони значно перевищать суми, які спостерігалися в попередні роки.

Уряд Словенії підвищив оцінку збитків, завданих повенями, на кілька мільярдів євро з початкової оцінки в 500 мільйонів євро. Окрім пошкоджень нерухомості, постраждали автомобілі та значні площі сільськогосподарських посівів.

Ця подія, безумовно, матиме негативний вплив на діяльність страхових компаній цього року, але Агентство з нагляду за страховою діяльністю нзазначає, що словенські страховики мають високу капіталізацію та потужні програми перестрахування.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *