Зеленський назве нового голову НБУ в найближчі дні

Президент Володимир Зеленський запевнив, що до кінця тижня запропонує парламенту кандидатуру голови НБУ.

Про це повідомив Офіс президента після телефонної розмови Володимира Зеленського з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою.

Глава держави наголосив, що продовження активної співпраці з МВФ у межах нової програми stand-by є важливим пріоритетом для України. «Ми високо цінуємо всебічну підтримку, яку надає МВФ у цей складний для нашої країни період», – сказав Володимир Зеленський.

Президент зазначив, що провів зустрічі з представниками комерційних та державних банків і сформував короткий список кандидатів на посаду голови Національного банку, яких йому запропонували представники банківського сектору.

«Це буде незалежний технократ, який продовжуватиме незалежний курс Нацбанку. Всі рішення я ухвалюю тільки в інтересах народу України», – наголосив він.

Парламент працює до 17 липня, після чого йде на літні канікули до вересня.

Володимир Зеленський висловив переконання, що НБУ спільно з урядом повинні продовжувати реалізацію виваженої монетарної та фіскальної політики, що слугуватиме запорукою макроекономічної та фінансової стабільності й сприятиме економічному зростанню та відновленню банківського кредитування в Україні.

«Дискусії про діяльність Національного банку України повинні бути позбавлені політичного забарвлення, яке може мати негативний вплив на інституційну спроможність і незалежність регулятора», – заявив він.

Глава держави зазначив, що основними критеріями вибору кандидатури є професійність, чесність і бездоганна репутація.

Володимир Зеленський запевнив Крісталіну Георгієву у твердому бажанні України продовжувати співпрацю з МВФ і наголосив, що ухвалений закон про банківську діяльність є прямим свідченням цього прагнення.

Президент Володимир Зеленський в одному кроці від ручного Нацбанку. Парламент звільнив голову НБУ Якова Смолія, який достроково подав у відставку через «систематичний політичний тиск». Мрія Зеленського, який шукає наступника Смолію, – отримати контроль над «незалежним» НБУ і «дотиснути» банківську систему для роздачі демпінгових кредитів українцям – вже скоро може втілитися у життя.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *