Зеленський переклав на парламент відповідальність за можливий дефолт

Президент Володимир Зеленський заявив, що у разі провалу Верховною Радою в понеділок 30 березня голосувань за «життєво важливі закони» Україну може очікувати дефолт.

Про це повідомив президент у відеозверненні у неділю.

«Наша країна через коронавірус фактично опинилася на роздоріжжі й має два шляхи. Перший – це ухвалення двох життєво важливих законів. Після чого ми одержимо підтримку від наших міжнародних фінансових партнерів у розмірі щонайменше $10 млрд. Це потрібно для стабілізації економіки країни та подолання кризи», – заявив він.

«Інакше – другий шлях. Це – провал цих законів. Після – занепад економіки й навіть загроза дефолту», – попередив президент.

Президент наголосив, що останніми тижнями Офіс президента та Кабмін домовилися про фінансову підтримку для України.

«Тепер – черга за вами, шановні народні депутати. Вся відповідальність завтра лягає на ваші плечі. Завтра народ України чітко побачить, чи готові ви захищати його інтереси. І хоч завтра ви всі будете в масках, людям стане зрозуміло, хто є хто. Суспільство зрозуміє – ви слуги народу чи прислужники чужих інтересів», – наголосив він.

Ще у п’ятницю 27 березня Зеленський висловив сподівання, що Верховна Рада на позачерговому засіданні підтримає законопроєкти про банки та про ринок землі, на яких наполягає МВФ.

Законопроєкт про банки не дозволяє повертати колишнім власникам банкі-зомбі, які зараз ліквідує ФГВФО, чи націоналізовані банки (йдеться про ПриватБанк і ексвласника Ігоря Коломойського).

Україна може отримати спільно від Світового банку, МВФ та ЄБРР «щонайменше» $10 млрд.

За його словами у разі продовження співпраці з МВФ Україна протягом півмісяця отримає перший «швидкий транш» у розмірі до $2 млрд із обіцяних $8 млрд, і ці кошти надійдуть до державного бюджету.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *