Зеленський підписав закон про верифікацію пенсій, який раніше ветував

Президент Володимир Зеленський підписав закон про верифікацію пенсій та інших державних виплат зі своїми пропозиціями.

Про це свідчить інформація про проходження законопроєкту №1231 на сайті Верховної Ради.

Останній етап проходження документа – 18 грудня «повернуто з підписом від президента».

Згідно з пропозиціями глави держави, в абзаці першому підпункту 11 та в абзаці першому підпункту 12 пункту 2 розділу «Прикінцеві та перехідні положення» закону «Про верифікацію і моніторинг державних виплат» слова «абзац другий» замінюються словами «абзац третій».

Зазначимо, що ця технічна правка в законі була необхідна для того, щоб зберегти надання Національному агентству з питань запобігання корупції безпосереднього автоматизованого доступу до Держреєстру речових прав на нерухоме майно та Єдиного держреєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.

17 жовтня Верховна Рада прийняла в цілому проект закону №1231 «Про верифікацію та моніторинг державних виплат».

Закон визначає правові та організаційні засади здійснення верифікації та моніторингу державних виплат в Україні.

Метою закону є підвищення адресності держвиплат, сприяння розвитку системи соціального забезпечення, а також забезпечення ефективного використання бюджетних коштів.

На думку авторів, цей законопроект встановить справедливість у сфері виплати субсидій та інших виплат.

Законопроектом, зокрема, пропонується ввести верифікацію держвиплат – пенсій, допомог, пільг, субсидій, стипендій, інших виплат, що здійснюються за рахунок коштів державного, місцевих бюджетів, фондів загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування.

Верифікація держвиплат визначається як комплекс заходів щодо збору та перевірки достовірності інформації для призначення, нарахування та/або здійснення державних виплат.

Верифікація держвиплат буде здійснюватися в інформаційно-аналітичній платформі (автоматизованій системі накопичення, обробки, аналізу інформації, отриманої від суб’єктів надання інформації) шляхом застосування комплексу заходів щодо збору, проведення аналізу і порівнянню параметрів інформації, а також виявлення невідповідності даних в автоматизованих інформаційних системах, реєстрах, базах даних.

7 листопада Зеленський ветував законопроєкт №1231 про верифікацію пенсій та інших державних виплат. Верховна Рада 3 грудня ухвалила цей закон з пропозиціями президента.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *