Зеленський розкрив причини затримки потужного контрнаступу ЗСУ

Зеленський розкрив причини затримки потужного контрнаступу ЗСУ

Українські військові не починали контрнаступ раніше, оскільки в України для цього не було великого обсягу необхідного озброєння і техніки. Про це заявив президент Володимир Зеленський на пресконференції з прем’єром Данії Метте Фредеріксен.

“Наші військові не починали контрнаступ (раніше середини 2023 року – ред.), тому що не було чим. Тому що в нас був дефіцит танків. Можуть загинути тисячі людей. Ви пройдете один, два, три, п’ять кілометрів, але ви втратите тисячі людей. Ви не досягнете тієї мети, яка єдина, яка нам усім потрібна. Це деокупація, повна деокупація всієї нашої території. Ось і все, ми чекали, поки у нас будуть потужності”, – заявив він. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

За цей час, як наголосив президент, російські військові споруджували укріплення, копали окопи.

“Це зрозуміло. Багато укріплень вони зробили ще 8 років тому, я вам скажу відверто. Починаючи з 14-го, 15-го, 16-го років. Вони все це робили, на Донбасі вони це робили. Після того як окупували частини нашого Донбасу”, – сказав глава держави. Водночас, за словами Зеленського, “контрнаступ України – це дуже складний процес, але ми, не втрачаючи нашої мотивації, йдемо вперед”.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Він також зазначив, що не може сьогодні критикувати західних партнерів за те, що вони не передавали більшого комплексу необхідного Україні озброєння термінами раніше.

“Тому що сьогодні, як і кожен українець, я отримую підтримку від наших партнерів. І тому я можу бути сьогодні за таку підтримку лише вдячним”, – резюмував Зеленський.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *