Жінку, яка підозрюється у крадіжці 421 тис. доларів з сейфу у готелі, через три роки затримали в Росії

Печерський суд заочно взяв під варту жінку, яка підозрюється у крадіжці 421 тис. доларів з сейфа номера готелю «Роял Олімпік».

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на ухвалу суду.

Подія відбулася у ніч на 4 серпня 2015 року. Підозрювана, знаходячись в номері № 116 готелю «Роял Олімпік» по провулку Госпітальному, 12, в м. Києві, де проживала разом зі знайомою, начебто вкрала 421 тис. та мобільний телефон марки «Айфон 6 плюс». Ці речі її знайома зберігала у металевому сейфі номеру готелю.

Жінку було оголошено в загальноукраїнський і міжнародний розшук.

5 жовтня підозрювану затримали на території Росії. З  НЦБ Інтерполу РФ надійшов лист з приводу доцільності її екстрадиції.

Є показання свідків, що жінка дійсно проживала в одному номері з потерпілою, сторонні особи доступу до сейфу не мали, камери відеспостереження записали, як вона покидала готель, а прикордонна служба зафіксувала перетин кордону.

25 жовтня Печерського райсуд Києва дав дозвіл на затримання підозрюваної з метою приводу до суду для розгляду клопотання про тримання під вартою.

Однак, за правилами Інтерполу, такі дозволи на затримання не є ордером на арешт.

Статтею 575 КПК передбачено, що видача особи в Україну може бути запитана лише на підставі ухвали слідчого судді або суду про тримання особи під вартою, якщо така видача запитується для притягнення до кримінальної відповідальності.

Суд задовольнив клопотання слідчого і застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Водночас суд роз’яснив, що після затримання і доставки підозрюваної не пізніше, ніж через 48 годин, суд розгляне за її участі питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м’який.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *