Жінки в українському IT: Скільки працює, які спеціалізації обирають

Жінки в українському IT: Скільки працює, які спеціалізації обирають

Близько 19 тисяч жінок працюють тестувальниками, а ще по 12 тисяч працюють у розробці й рекрутингу. В українській IT-сфері працює близько 240 тисяч чоловіків і понад 71 тисяча жінок.

Як ідеться в дослідженні, проведеному українським спеціалізованим веб-порталом про IT-галузь України DOU, близько 19 тисяч жінок зайняті в QA (англ. quality assurance – тестувальник, – УНІАН), а ще по 12 тисяч працюють у розробці й HR/рекрутингу. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Уніан».

“З аналізу цьогорічних даних Мінʼюсту ми знаємо, що IT-ФОПів в Україні нині 271,7 тисячі, а з торішнього портрета айтівця відомо, що 87% усіх IT-фахівців оформлені як ФОПи. Тому можна припустити, що усього нині 312 тисяч айтівців в Україні”, – йдеться в повідомленні.

Згідно з даними зарплатного опитування, частка жінок становить 23%. Тобто в українському IT близько 240,5 тисячі чоловіків і 71,8 тисячі жінок.
Також зазначається, що половина усіх айтівців – це розробники, і лише 8% з них становлять жінки.

Жінки в українському IT: Скільки працює, які спеціалізації обирають

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Значно більше жінок за кількістю людей у сфері тестувальник (36%) і менеджерів (39%). При цьому найбільшу частку відносно чоловіків жінки становлять у таких спеціалізаціях, як HR/Recruiting (фахівець з добору персоналу, – УНІАН) – 92% і Customer Success (менеджер, – УНІАН) – 73%.

Українські айтівці за кордоном

Як повідомляв УНІАН, 14 березня стало відомо, що рівно 41% українських айтівців, які виїхали за кордон після початку повномасштабної війни й напередодні, планують повернутися до України.

Тоді повідомлялося, що найменш схильні повертатися фахівці, які переїхали в Канаду (62%) і США (46%), а також у Нідерланди (43%). При цьому більшість тих, хто емігрував до Хорватії (78%) і Туреччини (64%), планують повернутися в Україну.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *