Жорсткий карантин приведе тільки до зупинки економіки – Радуцький

У багатьох країнах Європи динаміка зростання кількості інфікованих ще більш загрозлива, ніж в Україні.

Введення жорстких карантинних обмежень призведе тільки до зупинки економіки.

Про це заявив голова комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування народний депутат від “Слуги народу” Михайло Радуцький в інтерв’ю.

Який сенс вводити жорсткі карантинні обмеження, якщо громадяни не будуть їх дотримуватись? Жорсткий карантин приведе тільки до зупинки економіки. Тому є позиція влади – вводити посилені обмеження тільки у крайньому разі, якщо система охорони здоров’я не буде справлятись з напливом пацієнтів, – підкреслив він.

Також депутат додав, що підвищення розмірів штрафів за недотримання умов карантину – це більш дієво, ніж зупиняти економіку ще раз.

За його словами, “у багатьох країнах Європи, де відсоток тестування більший, динаміка зростання кількості інфікованих ще більш загрозлива, ніж в Україні”.

В країнах Європи не роблять тестування всім громадянам: там, так само як і у нас, тестують тільки тих, хто входить до груп ризику: медики, контактні особи, ті, хто мають симптоми COVID-19, -розповів Радуцький.

Крім того, депутат закликає людей не вірити усіляким теоріям змови та “казкам про те, що епідемію вигадали чи то Ілон Маск, чи то Білл Гейтс”.

Тим, хто не вірить в коронавірусну хворобу, я би порадив подивитись відео з інфекційних відділень лікарень, де пацієнти навіть встати з ліжка самі не можуть. Українці мають більш свідомо ставитись до вірусу. Потрібно взяти за правило: маєш симптоми ОРВІ – залишайся вдома на самоізоляції. Досі ніде нічого кращого не придумали, ніж необхідність виконувати правила щодо самоізоляції та маскового режиму, – заявив він.

Радуцький також наголосив, якщо всі почнуть дотримуватись самоізоляції та маскового режиму, то “темпи розповсюдження інфекції стануть значно меншими”.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *