Зловмисників, що винищували навколишнє середовище на понад 21 млн грн, викрили на Житомирщині

Зловмисників, що винищували навколишнє середовище на понад 21 млн грн, викрили на Житомирщині

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Житомирської обласної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом місцевим жителям за фактом незаконного видобування корисних копалин місцевого значення (ч. 3 ст. 240 КК України).

За даними слідства, з вересня 2022 року по лютий 2023 року учасники групи за попередньою домовленістю протиправно видобували пісок для комерційних цілей. До її складу входив керівник місцевого приватного підприємства. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Офіс Генерального прокурора».

Підозрювані без відповідних дозволів розробили кар’єри на землях однієї з тергромад Житомирщини. Корисні копалини видобували за допомогою спеціальної техніки у великих масштабах. Експертиза встановила, що незаконна діяльність підозрюваних заподіяла довкіллю понад 21 млн грн збитків.

Зловмисників, що винищували навколишнє середовище на понад 21 млн грн, викрили на Житомирщині

Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів. Вживаються заходи щодо стягнення заподіяної шкоди, зокрема накладено арешт на 6 вантажних автомобілів та незаконно видобутий пісок.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Також за клопотанням прокурорів стосовно іншої арештованої спеціальної техніки (екскаваторів, навантажувачів) вартістю понад 5,7 млн грн застосовано процедуру спецконфіскації та передано її в управління АРМА.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУНП в Житомирській області, оперативний супровід – регіональні Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції України та Управління СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *