Змінили розмір штрафів за податкові порушення

В Україні змінили розмір штрафних санкцій за окремі податкові порушення, зокрема збільшили штрафи за порушення, передбачені ст. 117, 120 Податкового кодексу України.

Про це повдіомляє ГУ ДПс у Волинській області.

За неподання або несвоєчасне подання податкової звітності сума штрафної санкцій збільшена зі 170 гривень до 340 гривень. Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1020 гривень за кожне таке неподання або несвоєчасне подання;

з 01.01.2021 року змінено розміри штрафів за порушення правил сплати податків:

зменшено штрафи у разі, якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов’язання: при затримці сплати до 30 днів – з 10 до 5 %, після 30

днів – з 20 до 10 %;

введено окремі штрафи для випадків умисного повторного порушення у розмірі 25% та умисного повторного порушення строком більше 90 днів – 50 %.

Нові розміри штрафних санкцій запроваджено Законом України від 16.01.2020 № 466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві».

Втім на період карантину дію вищевказаних норм відтерміновано.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *