Звільнення скандальної командирки Медичних сил ЗСУ за рішенням Зеленського

Звільнення скандальної командирки Медичних сил ЗСУ за рішенням Зеленського

Президент України Володимир Зеленський у неділю за поданням міністра оборони Рустема Умєрова змінив командувачку Медичних сил Збройних Сил України. Про це Зеленський повідомив у вечірньому відеозверненні.

“Сьогодні є важливе кадрове рішення. За поданням міністра оборони змінив командувача Медичних сил Збройних сил України”, – сказав президент. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

За його словами, замість генерал-майора медичної служби Тетяни Остащенко новим командувачем призначено генерал-майора медичної служби Анатолія Казмірчука.

Казмірчук наразі обіймає посаду начальника Національного військово-медичного клінічного центру “Головний військовий клінічний госпіталь” у Києві.

“Завдання очевидне – і про це неодноразово говорилося в суспільстві, зокрема у спільноті наших бойових медиків, – потрібен принципово новий рівень медичного забезпечення наших воїнів”, – додав президент.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Натомість міністр оборони Рустем Умєров повідомив у Facebook, що рішення щодо зміни командувача Медичних сил обговорювалось багато разів: “Вважаю, що причини такого кроку очевидні для всіх, хто бʼється в лавах Сил оборони України, та усіх, хто допомагає. Відповідна проблематика обговорювалась багато разів. Настав час вирішувати проблеми медичного забезпечення наших воїнів”.

За словами Умєрова, наразі необхідно максимально цифровізувати процеси та дотримання усіх стандартів медичного забезпечення, включно з постачанням якісних медичних засобів та медичної техніки.

Також важливо розбудувати систему навчання тактичної медицини за стандартами НАТО з відповідним ресурсним забезпеченням. Впровадити усі необхідні для фронту медичні практики, які дозволять зберегти якнайбільше життів наших воїнів.

Крім цього, необхідно забезпечити постійну ротацію особового складу між тактичним та стратегічним рівнем для отримання та передачі досвіду з усього циклу лікування поранених, травмованих і хворих.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *