ВРЮ внесе подання про звільнення двох суддів Довгинцівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області з посад за порушення присяги

Під час засідання 16 жовтня 2012 року Вища рада юстиції розглянула пропозицію члена Вищої ради юстиції Колесниченка В.М. від 12 вересня 2012 року про внесення подання про звільнення Прудник Надії Григорівни, Козака Андрія Володимировича та Середньої Наталії Григорівни з посад суддів Довгинцівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області за порушення присяги.

Пропозицію про звільнення було внесено за результатами перевірки відомостей, викладених у зверненні народного депутата України Шпенова Д.Ю. від 26 березня 2012 року щодо перевірки дійвказаної колегії суддів під час розгляду кримінальної справи №1-668/11 по обвинуваченню колишнього депутата Софіївського району Дніпропетровської області Тарана О.С. та винесення у ній вироку від 21 березня 2012 року, вважаючи їх дії такими, що містять ознаки порушення присяги судді.

Нагадаємо, що два роки тому через сварку біля водойми Таран О.С. розстріляв 25-річного чоловіка на подвір’ї його будинку на очах у дружини та їх малолітньої дитини. 23 червня 2011 року вироком Криворізького районного суду Дніпропетровської області Тарана О.С. було засуджено до 14 років позбавлення волі за навмисне вбивство із хуліганських мотивів. 7 вересня 2011 року апеляційним судом Дніпропетровської області справу було повернуто на новий розгляд. 21 березня 2012 року Довгинцівським районним судом міста Кривого Рогу Дніпропетровської області підсудного було засуджено за вбивство з перевищенням меж необхідної оборони та застосовано звільнення від відбування покарання з випробувальним терміном у два роки.

За результатом розгляду пропозиції Вища рада юстиції прийняла рішення про внесення подання до Верховної Ради України про звільнення Козака Андрія Володимировича та Середньої Наталії Григорівни з посад суддів Довгинцівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області за порушення присяги. Щодо внесення подання про звільнення Прудник Надії Григорівни пропозицію було відкликано, оскільки суддя при постановленні вироку в окремій думці висловила незгоду із цим рішенням суду.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *