ВРЮ внесе подання про звільнення двох суддів з посад за особливими обставинами

За результатами розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради юстиції прийнято рішення про:

внесення подання:

Президентові України про звільнення Сочки Віталія Івановича з посади судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області за порушення присяги.

до Верховної Ради України про звільнення Счесновицького Юрія Олександровича з посади судді Амур-Нижньодніпровського районного суду міста Дніпропетровська, у зв’язку з набранням законної сили обвинувальним вироком щодо нього.

Відповідно до повідомлення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України вироком Шевченківського районного суду м. Запоріжжя від 29 грудня 2011 року суддю Счесновицького Ю.О. визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого частиною четвертою статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство із застосуванням зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень), та призначено покарання у виді трьох років позбавлення волі. Відповідно до ст.ст. 75, 76 Кримінального кодексу України, засудженого звільнено від відбування покарання з іспитовим строком тривалістю в один рік. Ухвалою апеляційного суду Запорізької області від 13 серпня 2012 року вирок залишено без змін.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *