ВРЮ внесе подання про звільнення судді з посади, у зв’язку з набранням законної сили обвинувальним вироком

Вища рада юстиції під час засідання 16 травня 2013 року прийняла рішення внести подання до Верховної Ради України про звільнення Підгорного Івана Івановича з посади судді Ківерцівського районного суду Волинської області, у зв’язку з набранням законної сили обвинувальним вироком щодо нього.

Відповідно до повідомлення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 28 березня 2013 року вироком Рівненського районного суду Рівненської області від 12 липня 2012 року Підгорного І.І. визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 368 Кримінального кодексу України, та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк п’ять років із позбавленням права обіймати посаду судді та посади, наділені владними та організаційно-розпорядчими функціями, чи займатися такою діяльністю в органах державної влади чи органах місцевого самоврядування строком на три роки з конфіскацією всього майна, належного йому на праві приватної власності.

На підставі статті 75 Кримінального кодексу України Підгорного І.І. звільнили від відбування призначеного покарання з випробуванням, встановивши останньому іспитовий строк два роки.

Ухвалою апеляційного суду Рівненської області від 26 грудня 2012 року вирок Рівненського районного суду Рівненської області від 12 липня 2012 року щодо засудження Підгорного І.І. за частиною другою статті 368 Кримінального кодексу України змінено. Виключено із резолютивної частини вироку призначення Підгорному І.І. додаткового покарання у виді конфіскації майна. На підставі статті 75 Кримінального кодексу України Підгорного І.І. звільнено від відбування основного покарання у виді позбавлення волі. В решті – вирок суду залишено без змін.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *