Конференцією суддів господарських судів обрано новий склад ради суддів господарських судів

11 червня 2014 року у приміщенні Вищого господарського суду України відбулася VI конференція суддів господарських судів України.

Відкриваючи конференцію, з вітальним словом до делегатів та запрошених конференції звернувся голова Вищого господарського суду України Богдан Львов, який наголосив на потребі продовження реформ у судовій системі України та подальшій активній позиції судів господарської юрисдикції.

Конференція суддів обрала делегатів на XII позачерговий з’їзд суддів України, що відбудеться у Києві 19-20 червня 2014 року.

Конференцією розглянуто питання про висунення кандидатур до нового складу Ради суддів України, який буде затверджений з’їздом суддів. Конференція суддів господарських судів України, за квотою господарських судів, запропонувала обрати членами Ради судів України Наталію Волковицьку (суддя ВГСУ), Оксану Марченко (суддя господарського суду м. Києва), Михайла Новикова (суддя Київського апеляційного господарського суду), Миколу Семчука (суддя господарського суду Львівської області), Олександра Лемішана (суддя господарського суду Одеської області).

Також конференцією обрано новий склад ради суддів господарських судів.

До нового складу орану суддівського самоврядування, відповідно до Закону «Про судоустрій та статус суддів», увійшло 11 суддів:

суддя Верховного Суду України Олександр Потильчак,

судді ВГСУ – Олександр Удовиченко, Валерій Картере, Алла Демидова і Володимир Погребняк,

суддя Дніпропетровського апеляційного господарського суду Ігор Кощеєв,

суддя Донецького апеляційного господарського суду Денис Попков,

суддя Львівського апеляційного господарського суду Максим Желік,

суддя Одеського апеляційного господарського суду Яків Савицький,

суддя господарського суду Житомирської області Сергій Гнисюк,

суддя господарського суду Чернігівської області Альбіна Романенко.

Після обрання нового складу ради, попередній голова ради суддів господарських судів Артур Ємельянов подякував за активну роботу попередньому складу Ради та побажав своїм наступникам системної роботи для створення належних умов для здійснення ефективного та справедливого правосуддя в господарській юрисдикції.

По завершенню конференції новий склад Ради провів перше засідання та обрав голову, яким став суддя ВГСУ Олександр Удовиченко.

Наступне засідання Ради відбудеться вже після ХІІ позачергового з’їзду суддів України, де й буде обрано секретаря та заступника голови Ради.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *