Насірова Р. М. призначено Головою Державної фіскальної служби України

Кабінет міністрів Україні 05 травня 2015 року призначив Насірова Романа Михайловича Головою Державної фіскальної службиУкраїни.

Довідка: 1979 року народження, у Чернігові закінчив середню школу і перший вищий навчальний заклад в 2000 році – Чернігівський державний інститут економіки та управління за спеціальністю «Фінанси». Водночас одержав і диплом правника столичного університету. До цієї освіти добавив і, як сам скакав, трохи європейської. В Європі й практичного досвіду набув, потім застосовував його в Україні. 

В грудні 2014 році був обраний народним депутатом за партійним списком Блоку Петра Порошенка. У Верховній Раді України VIII скликання очолив Комісію з питань податкової та митної  політики. Вніс на розгляд парламенту низку законопроектів, в тому числі про внесення змін до Податкового та Митного кодексів.

За словами Міністра фінансів України Наталії Яресько, це був перший прозорий відбір Голови ДФС в історії України, а Уряд зробив все можливе, щоби залучити в конкурсну процедуру якомога більшу кількість високопрофесійних кандидатів. Вона додала, що Міністерством фінансів було забезпечено достатній час для подання документів всіма бажаючими. А для залучення якомога більшої кількості професійних кандидатів до співпраці було запрошено три міжнародні рекрутингові агенції.

У цілому для участі у конкурсі подали документи 67 кандидатів, 20 із них не відповідали базовим вимогам відбору  та законодавству про державну службу. Із іншими 47 кандидатами рада з відбору провела особисті співбесіди та методом голосування вибрала 12 найсильніших.

23 квітня Верховна Рада провела публічне заслуховування 11 із цих кандидатів, яке кожен бажаючий мав можливість спостерігати у прямому ефірі. За результатами заслуховування рада провела рейтингуваннякандидатів, що виявило четверо явних лідерів, «які значно випереджали за своїм професіоналізмом всіх інших».

30 квітня були проведені годинні інтерв’ю із усіма чотирма кандидатами, за результати яких відібрані дві кандидатури, які були подані на розгляд Прем’єр-міністру України.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *