Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради юстиції 15 жовтня 2015 року

15 жовтня 2015 року відбулося чергове засідання дисциплінарної секції Вищої ради юстиції.

1. За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила відмовити у внесенні подання Президентові України про звільнення ПАНАСЮКА Олексія Георгійовича з посади судді Деснянського районного суду міста Києва у зв’язку з порушенням присяги та направити матеріали до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

2. За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила відмовити у внесенні подання до Верховної Ради України про звільнення СІРОМАШЕНКО Наталії Володимирівни з посади судді Шевченківського районного суду міста Києва у зв’язку з порушенням присяги та направити матеріли до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

3. Вища рада юстиції ухвалила відкласти розгляд дисциплінарної справи за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції від 22 квітня 2015 року № 25/2-15 за заявами Сімонова М.Г. від 18 вересня 2014 року та заступника прокурора Харківської області Стратюка О.М. від 12 грудня 2014 року стосовно судді Червонозаводського районного суду міста Харкова ВАСИЛЬЄВОЇ Олени Олександрівни.

4. Вища рада юстиції ухвалила відкласти розгляд дисциплінарної справи за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції від 3 червня 2015 року № 35/02-15 за заявами голови Громадської спілки «УКРАЇНСЬКА СПІЛКА АВТОМАЙДАН» Михайловського А.В. від 15 та 16 грудня 2014 року стосовно судді Білоцерківського міськрайонного суду Київської області СЛИВКИ Володимира Васильовича.

5. Розглянувши питання про відкриття дисциплінарної справи за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції за заявами експерта Всеукраїнського благодійного фонду «Українська правнича фундація» Берка С.Т., заступника Генерального прокурора України Шокіна В.М., адвоката Закревської Є.О., Кадури В.О. та за заявою Кисельова О.А., Вища рада юстиції ухвалила відкрити дисциплінарну справу стосовно суддів апеляційного суду міста Києва КОВАЛЬ Світлани Миколаївни, БЕЦЯ Олександра Вадимовича, ПРИНДЮК Марії Василівни, ЄФІМОВОЇ Ольги Іванівни, БАРТАЩУК Людмили Вікторівни.

6. Вища рада юстиції вирішила залишити без задоволення скаргу судді Тернівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ЛИХОДЄДОВА Андрія Віталійовича, а рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 13 червня 2012 року щодо притягнення його до дисциплінарної відповідальності – без змін.

7. Вища рада юстиції ухвалила відкласти розгляд скарги судді Острозького районного суду Рівненської області ВАСИЛЕВИЧА Олега Вікторовича на рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 13 березня 2014 року № 677/дп-14 про застосування до нього дисциплінарного стягнення у виді догани та матеріалів перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Нежурою В.А. за відомостями, викладеними у вищевказаній скарзі.

8. За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила внести подання до Верховної Ради України про звільнення Рєпіної Лідії Олександрівни з посади судді Київського апеляційного господарського суду у зв’язку з порушенням присяги судді.

9. Вища рада юстиції ухвалила відкласти розгляд рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 30 листопада 2011 року про внесення подання про звільнення НІКІТІНОЇ Світлани Йосипівни з посади судді Приморського районного суду міста Одеси за порушення присяги та матеріалів перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Мірошниченком А.М. за вказаною рекомендацією, та залучити члена Вищої ради юстиції Мірошниченка А.М. до дисциплінарної секції для вирішення цього питання.

10. За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила відмовити у внесенні подання до Верховної Ради України про звільнення ЗАКАБЛУКА Олександра Володимировича з посади судді Кагарлицького районного суду Київської області у зв’язку з порушенням присяги судді.

11. Вища рада юстиції ухвалила відкласти розгляд рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 13 березня 2014 року про внесення подання про звільнення ХОМЕНКО Валентини Григорівни з посади судді Генічеського районного суду Херсонської області за порушення присяги та матеріалів перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Мірошниченком А.М. за вказаною рекомендацією.

12. Вища рада юстиції вирішила залишити без розгляду скаргу БАШМАКОВА Євгена Анатолійовича на рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 26 лютого 2014 року про відмову у рекомендуванні його на посаду судді Жовтневого районного суду міста Дніпропетровська безстроково.

13. Вища рада юстиції вирішила направити звернення судді Кіровського районного суду міста Дніпропетровська Овчаренко Н.Г., голови обласної громадської організації «Дніпропетровська руська громада» Трухова В.П. стосовно звільнення судді Кіровського районного суду міста Дніпропетровська ГОНЧАРОВА Олександра Володимировича з підстав порушення присяги до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

14. Вища рада юстиції вирішила направити звернення адвоката АО «АГ «Солодко та партнери» Солодка Є.В. від 22 листопада 2012 року, генерального директора приватного акціонерного товариства «Індустріальні та дистрибуційні системи» Ткачука М.О., ТВО генерального директора приватного акціонерного товариства «Моршинський завод мінеральних вод «Оскар» Грабаря О.Ю., т.в.о.генерального директора приватного акціонерного товариства «Миргородський завод мінеральних вод» Саражина Г.О. від 3 грудня 2012 року стосовно звільнення судді Сихівського районного суду міста Львова БОРЕЙКА Сергія Валентиновича з підстав порушення присяги до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

15. Вища рада юстиції ухвалила відкласти розгляд матеріалів перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Мамонтовою І.Ю. за зверненням Подольського О.І. від 30 травня 2013 року стосовно судді Печерського районного суду міста Києва МЕЛЬНИКА Андрія Володимировича.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *